Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαΐου 2011

Η κούπα στον Ζοτς λέει ο ¨Πέκο"

Ο Πέκοβιτς ολοκλήρωσε την παρθενική του χρονιά στο ΝΒΑ και σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της πατρίδας του υποκλίνεται στον «δάσκαλο» Ζέλικο Ομπράντοβιτς και προβλέπει πως θα πάρει την Ευρωλίγκα.


Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, ο Μαυροβούνιος σέντερ δεν τα πήγε και άσχημα έχοντας με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς 5,5 πόντους σε 13,6 λεπτά συμμετοχής σε 65 παιχνίδια. Μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Arena» μιλώντας μεταξύ άλλων και για τον Παναθηναϊκό.

Όταν ερωτήθηκε για την πρώην του ομάδα απάντησε με σιγουριά πως «είμαι βέβαιος ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα τα καταφέρει πάλι» για να εξηγήσει στη συνέχεια αναφερόμενος στο φάιναλ φορ πως «έχει τέτοια εμπειρία που δεν θα δώσει την ευκαιρία σε κανέναν να τον κερδίσει, αφού πέρασε την Μπαρτσελόνα. Του τηλεφωνώ συχνά και με βοηθά. Μου έχει μάθει πάρα πολλά. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και μοναδικός κόουτς».

Σχετικά με τον παίκτη που τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στο ΝΒΑ ψήφισε τον «Ντέρικ Ρόουζ γιατί, είναι σαν ψάρι. Μπορεί να μετακινηθεί για 5-7 μέτρα σε ένα δευτερόλεπτο. Είναι ένα τέρας. Εχω δει όλους τους παίκτες και αυτός είναι το Νο1. Εχει κάνει θαύματα με το Σικάγο».

Όταν του ζήτησαν προγνωστικά για τον τίτλο, σχολίασε πως «είναι δύσκολο να προβλέψω». Συμπαθεί πάντως λίγο παραπάνω τους Μπουλς, επειδή «στο Σικάγο νιώθω σαν το σπίτι μου. Μπορώ να φάω κεμπάμπ, να μιλήσω σέρβικα και να πιω καφέ σε καφετέρια του Βελιγραδίου».

Ο Μαυροβούνιος σέντερ είπε για τη σύγκριση ΝΒΑ και Ευρώπης σχολιάζοντας πως «στην οργάνωση είναι πολύ μπροστά το ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, μερικά παιχνίδια στην Ευρώπη είναι πιο ανταγωνιστικά και πιο ωραία για να τα παρακολουθήσει κανείς. Στην Ευρώπη αυτά είναι όμως, 10 και στο ΝΒΑ 70».
gazzetta.gr