Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Τέπιτς... ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Γεια σας, φίλοι του Newspao.gr. Είμαι "Ο Μπασκετικός" και σήμερα, θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω και  να σας δώσω να καταλάβετε αυτό που λέει και ο τίτλος του σημερινού άρθρου μου.

Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Ο Τέπιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το παιδί έχει ταλέντο και φαίνεται. Όμως έχει και κάτι άλλο που μπορεί και να τον καταστρέψει εάν δεν το αποβάλλει άμεσα. Τον φόβο. Το παιδί φοβάται. Φαίνεται και όταν μπαίνει στο παρκέ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά... καταρχήν, φαίνεται πόσο φιλότιμο έχει. Προσπαθεί να τα δώσει όλα στο παρκέ. Ακόμα και στην προθέρμανση, όποιος παρατηρήσεις όλοι οι παίκτες είναι "χαλαρά..." και ο Τέπιτς ακόμα και εκεί τα δίνει όλα. Έχει τύχει να παρακολουθήσω πολλές προπονήσεις του Παναθηναϊκού φέτος και έχω δει πόσο προσπαθεί.

Αλλά το κύριο μήνυμα που θέλω να σας δώσω δεν είναι ότι προσπαθεί και ότι έχει φιλότιμο. Αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι ότι ο Τέπιτς είναι ένα από τα (λίγα) μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Πιστέψτε με. Όποιος ξέρει μπάσκετ βλέπει πως αυτό που τον stopάρει από τον καλό του εαυτό είναι ο φόβος. Μπορείτε να δείτε και την χαρακτηριστική και την πολυσυζητημένη φάση στο 4 παιχνίδι με την Μπάρτσα, στην φάση που ο Μιλένκο κλέβει την μπάλα με ενθουσιασμό και πάει για ένα εύκολο καλάθι, όταν είδε μπροστά του αντίπαλο, σταμάτησε έναν εύκολο αιφνιδιασμό και χάθηκε ένα εύκολο καλάθι.

Πιστεύω πως τον επηρεάζει και η αλλαγή θέσης από shooting guard σε point guard. Νομίζω ότι το 2άρι του πήγαινε καλύτερα αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον ΜΕΓΑ ΖΟΤΣ;;; Εγώ αλλά πιστεύω κα όλοι μας θέλουμε να παίξει μπάσκετ και να σταματήσει να παίζει σαν 15άχρονο που πιάνει για π΄ρωτη φορά μπάλα. 'Εχει ταλέντο και το ξέρει και ο ίδιος, το ξέρει και ο Ομπράντοβιτς, το ξέρουν και όλοι όσοι ξέρουν μπάσκετ.

Εύχομαι κάποτε να δείξει τι πραγματικά μπορεί να  κάνει αλλά πριν εκνευρίσει Ζοτς και διοίκιση και τον "στείλουν" γιατί και ο Χέισλιπ ήξερε "τρελό" μπάσκετ αλλά με αυτό που έκανε τα πήρε ο Ζότς και τον εξαφάνισε!