Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Απριλίου 2011

Ο Μάιος των εξελίξεων στο τριφύλλι

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και ουσιαστικά αυτό θα είναι και το τελευταίο ήρεμο 7ήμερο για τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Την Κυριακή μπαίνουμε στον Μάιο, ίσως τον πιο καθοριστικό μήνα της χρονιάς για τους πράσινους. Μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικός και αναμένεται να εξελιχθεί σε μήνα των εξελίξεων, αγωνιστικά και διοικητικά.

Στις 8 Μαίου ξεκινούν τα πλέι-οφ και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν οι πράσινοι καταφέρουν να βγουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα μιλάμε για πλήρη αποτυχία τη σεζόν 2010-2011.

Επίσης στις 6 Μάιου θα πρέπει να έχει γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ανάλογα με το πόσα χρήματα θα μπουν στο ταμείο από τους μετόχους, να κινηθούν για δάνειο ή για στάση πληρωμών. Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Και αν φυσικά συνεχιστεί το αδιέξοδο στα διοικητικά και στα οικονομικά, εντός του συγκεκριμένου μήνα, πρέπει αν βρεθεί βιώσιμη λύση, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Αλλιώς μετά όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα είναι πιθανά. Από την πτώχευση (το πιο απίθανο) έως την πώληση παικτών, μη ανανέωση συνεργασίας με Φερέιρα και πρόσληψη φθηνότερου τεχνικού. Και φυσικά ελάχιστες μεταγραφές και αυτές χαμηλού κόστους και επιπέδου.

Σε κάθε περίπτωση, από την Κυριακή μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την επίλυση των προβλημάτων ή το ακόμη πιο γερό σπρώξιμο προς τον γκρεμό. Η επιστροφή του Γόντικα από τις ολιγοήμερες διακοπές του θα σηματοδοτήσει και την έναρξη επαφών και διαβουλεύσεων για να δει «προς τα πού πάει το πράγμα».


Καίγεται για τα πλέι-οφ και ο Φερέιρα


Ο Φερέιρα θέλει πάρα πολύ να βγει η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος πως θα μπορεί να πει ότι παρά τις αντιξοότητες και τις όποιες αδικίες, κατάφερε τουλάχιστον να σώσει τη χρονιά και ο δεύτερος πως θα έχει σημαντικό διαπραγματευτικό ατού για.πιθανή κουβέντα του με άλλη ομάδα. Αν όντως η Σπόρτιγνκ Λισαβώνος τον θέλει, θα δυσκολευτεί περισσότερο να τον πείσει, όταν θα ξέρει πως με τον Παναθηναϊκό μπορεί να μπει στους ομίλους. Και αυτό ισχύει για την κάθε Σπόρτινγκ. Ο στόχος του Φερέιρα είναι ξεκάθαρος: Να βγει με κάθε τρόπο η ομάδα πρώτη στα πλέι-οφ και μετά θα νιώθει πιο ισχυρός, είτε συζητήσει μόνο με τον Γόντικα, είτε μιλήσει και με άλλους συλλόγους.
theplayer.gr