Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Τελικός για γεμάτα πορτοφόλια

Τελικός για γεμάτα πορτοφόλια
Κάποτε το ποδόσφαιρο απευθυνόταν στις μάζες και ζούσε απ' αυτές. Κατά κάποιον τρόπο αποτελούσε τη σύγχρονη εκδοχή του ρωμαϊκού «άρτος και θεάματα». Μόνο που ο... άρτος στην εποχή μας κοστίζει και μοιάζει με πολυτελείας.
Οι διαμαρτυρίες για τα ακριβά εισιτήρια (κυρίως) στην Αγγλία πληθαίνουν. Κάτι ο πιο κλασικός αγώνας που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος -το Κύπελλο Αγγλίας-, κάτι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί, κάνουν τον κόσμο να αναζητά χρήματα και να αναγκάζεται να «σπάσει» κουμπαράδες! Και όταν δεν τα βρίσκει, φυσικά διαμαρτύρεται. Η λέξη «κλοπή» ακούγεται ολοένα και περισσότερο, αλλά οι υπεύθυνοι δεν ιδρώνουν.

Ακόμη και ο Μισέλ Πλατινί παραδέχτηκε το λάθος της UEFA στην τιμολόγηση των εισιτηρίων για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ», αλλά η τιμή παρέμεινε αναλλοίωτη (200 ευρώ κοστίζει το φθηνότερο). Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Η «Daily Mail» αναζήτησε επτά κλασικούς τελικούς στο Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) και σύγκρινε τις τιμές. Μια απλή ανάγνωση θα κάνει τον καθένα να αναρωτηθεί: «Αξίζει τον κόπο;».
Από τα σχεδόν 7.40 ευρώ του 1923 στα χρόνια του οικονομικού κραχ στα 4 ευρώ της μεταπολεμικής Αγγλίας. Επειτα στα σχεδόν 11 ευρώ του 1972. Και από εκεί στα 56 ευρώ του 1996 για να δουν τον Ερίκ Καντονά να δίνει το Κύπελλο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λίβερπουλ. Και φυσικά, όταν το νέο «Γουέμπλεϊ» άνοιξε τις πύλες του το 2007, το εισιτήριο διπλασιάστηκε και έφτασε στα 98 ευρώ!
Ενα ρητό αναφέρει: «Ενας κλέφτης πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι κλέβουν». Πόσο λάθος μπορεί να είναι
Οποιος θελήσει να βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» στις 14 Μαΐου για τον (μάλλον αντιεμπορικό) τελικό της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Στόουκ, θα πρέπει να πληρώσει 22% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι το ακριβότερο εισιτήριο των 108 ευρώ αυξήθηκε στα 130, ενώ το φθηνότερο των 45 ευρώ μετατράπηκε σε 51.
Η «Daily Mail» χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά ανέλυσε το κόστος ενός ταξιδιού στο Λονδίνο για μία τετραμελή οικογένεια. Εχουμε και λέμε: 240 ευρώ κοστίζουν τα εισιτήρια του τρένου και 34 ευρώ αυτά του μετρό. Περίπου 60 ευρώ είναι το κόστος του φαγητού. Αλλα 11 ευρώ για την αγορά ενός προγράμματος του αγώνα και φυσικά 205 ευρώ για τέσσερα απ' τα φθηνά εισιτήρια του τελικού. Το σύνολο; 550 ευρώ!
«Είναι γελοία η αύξηση. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι φίλαθλοι θέλουν να βρίσκονται εκεί. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο "θέλω" και το "μπορώ να το αγοράσω"» είναι η άποψη του προέδρου των οπαδών της Μάντσεστερ Σιτι, Κέβιν Πάρκερ. Και συμπληρώνουμε εμείς, περί ανάγκης, για δύο ομάδες που έχουν να δουν στα μάτια τους κούπα για πολλά χρόνια. Αρα μιλάμε για δεδομένη επιτυχία στην πώληση των εισιτηρίων, όποιο κι αν είναι το κόστος.
Στο πνεύμα των καιρών (και των αυξήσεων) και η Τσέλσι. Ο αποκλεισμός απ' το Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύτηκε από τη νέα τιμολόγηση. Το φθηνότερο θα είναι επιβαρυμένο κατά 23 ευρώ (από 63 σε 86) με τους απαιτητικούς φίλους των «μπλε» να αναρωτιούνται: «Είναι δυνατόν ύστερα απ' αυτήν τη χρονιά να θέλουν περισσότερα χρήματα;».


Πηγή: sentragoal.gr