Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Απριλίου 2011

«Το παράδειγμα προς αποφυγήν»

Το δεδομένο είναι πλέον ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Απ' εκεί θα «περάσει» ο δρόμος για το νέο τίτλο, διότι με απλά μαθηματικά, αν δεν πάρει μια νίκη στο Φάληρο (διατηρώντας ασφαλώς και το αήττητο στην έδρα του), τότε δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει πολύς καιρός και, όταν φθάσει η στιγμή, τότε θα απασχολήσει η μάχη για το πρωτάθλημα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του. Προς το παρόν υπάρχουν άλλοι στόχοι μπροστά στους «πράσινους», που θα πρέπει να βελτιώσουν κάποια σημαντικά πράγματα προκειμένου ν' αντεπεξέλθουν.

Τα κακώς κείμενα στον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού ασφαλώς κι απασχολούν το τεχνικό τιμ που έχει ήδη αναλύσει τον αγώνα και ξέρει πού θα επικεντρώσει την προσοχή του. Το βέβαιο είναι ότι ο Ομπράντοβιτς πέρασε το πρώτο του μήνυμα προς τους παίκτες στα αποδυτήρια του ΣΕΦ: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι η Σιένα είναι πολύ πιο επιθετική στην άμυνα απ' ό,τι ο Ολυμπιακός, οπότε είναι σίγουρο ότι, αν κάνουμε τα ίδια λάθη εναντίον της στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπράντοβιτς.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τα λόγια του μπορούν όλοι να καταλάβουν τι ακριβώς ήθελε να επισημάνει: Ασφαλώς περισσότερο εννοούσε το καταστροφικό διάστημα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πρόβλημα ακόμα και στο να περάσουν το κέντρο του γηπέδου. Εγιναν λάθη σε επαναφορά κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να χτυπήσει και κυρίως να πάρει αυτοπεποίθηση.

Τα λάθη αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ανάλυσης που θα γίνει προς τους παίκτες, καθώς το τεχνικό τιμ δεν στέκεται μόνο σ' εκείνα (23 στο σύνολο, που είναι πάρα πολλά) που αναγράφονται στο φύλλο στατιστικής. Υπάρχουν και τα... άλλα λάθη, εκείνα που αφορούν την εκτέλεση του συστήματος, τις λανθασμένες αποστάσεις και θέματα σχετικά με την τακτική. Χωρίς βέβαια να ξεχνά κανείς την απίστευτη ολιγωρία στα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μαζεύουν περισσότερα επιθετικά από τα αμυντικά του Παναθηναϊκού.

«Να είναι όλοι έτοιμοι»

Στα μεγάλα ματς θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή απ' όλους τους παίκτες, από τον πρώτο έως τον δωδέκατο. «Χρειαζόμαστε και τους δώδεκα παίκτες» είχε πει χαρακτηριστικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα όπου κρίθηκε η πρόκριση στο φάιναλ φορ. Σ' εκείνη τη σειρά των αγώνων ο Παναθηναϊκός είχε βρει λύσεις απ' όλους τους παίκτες του και για το λόγο αυτόν εκτελέστηκε τέλεια το σχέδιο με αποτέλεσμα να έρθει η πρόκριση. Στο Φάληρο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε 21 πόντους από τον Διαμαντίδη, 15 από τον Μπατίστ και τον Περπέρογλου και 12 από τον Καλάθη αλλά θα έχανε ματς; Κι όμως, συνέβη στο Φάληρο... Αν σ' αυτούς τους τέσσερις παίκτες προσθέσετε και την εξαιρετική απόδοση (στο δεύτερο μέρος) του Αντώνη Φώτση, τότε έχετε τους πέντε παίκτες που αγωνίστηκαν σε ικανοποιητικό (άλλοι λίγο παραπάνω, άλλοι... μπορούσαν και καλύτερα) επίπεδο.

Από κει και πέρα λύσεις δεν υπήρχαν... Κι αυτό "πόνεσε" τον Παναθηναϊκό σ' ένα παιχνίδι όπου αναμφισβήτητα θα μπορούσε να έχει νικήσει, άρα και να έχει διεκδικήσει πιο... δυναμικά (αντί να καταφεύγει σε "τρικ" για παράταση) τη διαφορά των πόντων.

Για παράδειγμα, ο Ομπράντοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τον καλό Σάτο, τον καλό Τσαρτσαρή... Είναι δύο παίκτες υψηλού επιπέδου που ουσιαστικά δεν "φάνηκαν" στο Φάληρο. Ο Τέπιτς εξακολουθεί να είναι "αδύναμος κρίκος", ο Καϊμακόγλου και ο Βουγιούκας δεν είχαν συγκέντρωση, ο Μάριτς ακόμα δεν είναι έτοιμος, ενώ υπήρχε και το θέμα της απουσίας του Ντρου Νίκολας (υπέστη γαστρεντερίτιδα την παραμονή του ντέρμπι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσθέσουν "έξτρα πρόγραμμα προπόνησης" σε ορισμένους στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της εβδομάδας του Πάσχα, μετά την αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο (τη Μεγάλη Τετάρτη) στο ΟΑΚΑ.
sentragoal.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση